Äventyrsgården

Här presenterar vi de olika attraktionerna som finns på äventyrsgården:

Entré, café och butik

Här löser ni entrébiljetter. Här köper ni glass, fika , enklare maträtter och korvgrillningspaket. I caféet finns sittplatser inomhus och utomhus. I butiken finns saker för små och stora som vi gillar lite extra mycket. 

Leklada 

Ca 280 kvm inomhuslek i den gamla maskinhallen med kast av liten mjuk tupp i hönshuset, sagohörna, fia med knuff, boll-och kulbana, klossar, plusplus,  klurigheter, dockteater, ärtpåsekastning, hoppa hage med mera. Här inne finns även plats att sitta och fika om inte vädret är det bästa.
Viktigt att plocka undan efter sig så att alla får samma plats och möjlighet till lek. 

Basketbollkastning 

Utmana kompisen i vem som får flest poäng på tio kast. En lågt sittande korg och en normalsittande korg på lekladeväggen.

Palstorps käpphästarena

Hoppa hinder och öva dressyr med de busiga och lekfulla käpphästarna på vår hoppbana
utanför lekladan.

Fridas skogsfrisbeegolf

Testa en rolig frisbeegolfbana i skogen med 8-hål. Start innan Lilla äventyrsbanan. Ta med din egen frisbee, låna eller köp en frisbee i entrén.

Djurhagarna 

Under sommarmånaderna möter du här våra härliga och mysiga djur. Vi brukar ha får och lamm, grisar, kaniner och höns men det kan variera. 

Lilla äventyrsbanan 

Med balansstock, klätternät, tunnel, hängrep, svävande bro, hängrulle och balansbrädor.

Miniäventyret 

Ligger mellan träd och stenar är till för de små barnen. Här finns det karusell, linbana, balansstockar,  sandlåda, vippsnurror, däckbana och gå på lina.

Farfars Glasskiosklek

Stå i glasskiosken och sälj glass till mamma och pappa.
Kanske får du betalt i form av kottar eller stenar.

Skogshinderbanan

Hinderbanan går från Lillhagen mot Lekladan. Hinder som däckklättring, balansstockar och virrvarvstockar finns med i banan. 

Inte nudda mark bana 

Ta trappen i Lillhagen in i skogen finns en Inte nudda mark-bana gjord mestadels av gamla jordbruksföremål som passar både stora och små.

Nyhet 2020! Orienteringsaktivitet 

Mer information kommer senare.

Ring Palstorp

På den gamla åkern finns ojämna trampbilsbanor av gamla transportband från SSAB i Oxelösund att trampa och sparka runt med cyklar av olika slag på.
Låtsas att tanka cykeln på Elovs bensin eller laga den på Kalles mek.

Fotbollspark Palstorp
Kul med fotbollsutmaningar för hela familjen!

Fotbollsgolf i terräng - en klurig 9-hålsbana fotbollsgolf på fältet runt grankojan. Start på den gamla åkern ovanför bilbanan. Ta med en egen fotboll eller låna en vid starten.
Virres fotbollsmål - tävla om vem som lyckas få in fotbollen genom de olika hålen.
Hanssons familjefotboll - en liten fotbollsplan där man kan spela en match i familjen för att få upp pulsen eller värmen.
Axels fotbollskrocket - en krocketbana men för att sparka fotboll genom. 
Linas dribbelutmaning - två personer åt gången kan tävla på de parallella dribbelbanorna. 

Grankojan

Härlig lekplats bland granarna för de mindre barnen där man kan tillreda kottsoppa eller något annat gott.

Sandlåda , gungor och klätterdäck

Linbanor 

Svischa ned i linbanorna.

Klätterträd 

Ett hederligt gammalt klätterträd kan man ha mycket kul i.

Nyhet 2020! Yogastig

Mer information kommer senare

Robinsonbanan 

En inte nudda mark bana för lite äldre barn och vuxna. Oftast klara smidiga barn sig bättre än vuxna. Varför inte tävla föräldrar mot barn. Banan består av: gå på stockar, spindelnät, klättra på stege, fotgungor, flygande planka, armklättring och linbanorna.

Stora äventyrsbanan

Banan innehåller 17 olika moment och alltihopa sker ca 40-120 cm ovan mark. Här gäller det att ha tungan rätt i mun. Banan består bland annat av svajande bro, stockgång, balansbräda, tunnan, balansstege, fotgång på svajande plankor, däckbro, spindelnät, gå på lina med mera.

Grilla och fika

Passa gärna på att göra upp eld och grilla korv eller något annat gott. Det finns åtskilliga platser att sitta och äta matsäcken vid eller ta med en filt och slå er ner i gröngräset och njut. Det finns fyra i ordningställda grillplatser. Ta med egen grillkol eller köp i entrén.

OBS! Ej tillåtet med ENGÅNGSGRILLAR på grund av brandrisken!!

Tildas Naturstig

Ta en ca 1 km promenad längs vår naturstig och lär dig mer om några av våra svenska djur, fåglar och träd. Naturstigen start högst upp i hagen vid tornet på stora Äventyrsbanan och avslutas nere vid lekladan.

Max fågelutställning

2019 invigde vi en konst- och informationsutställning om Fåglar i vår närhet! Här berättar den blå fågeln Max om några av våra vanligaste fåglar. Max ger även ideér på saker du kan göra för att få se fler fåglar i din närhet. Konstnären Anna Lind har snidat och målat fåglarna i naturlig storlek. Du finner dem runt omkring i skogen vid utställningen. Mät hur stor du är i jämförelse med en havsörn, leta efter den lilla rödhaken eller stick ut huvudet och låtsas vara en berguv eller kattuggla.

AVSTÄNGD SÄSONGEN 2020 på grund av corona-situationen.

Höhoppning


Gå två trappor upp på gaveln av stora ladan så finner ni höhoppning på olika höjder och vår mysiga koja att leka i.

OBS! Viktigt att vuxna har tillsyn vid höhoppning!