003Bskor

Attraktionerna på Palstorp

Höhoppning

Gå två trappor upp på gaveln av stora ladan så finner ni höhoppning på olika höjder och vår mysiga koja att leka i.
OBS! Viktigt att vuxna har tillsyn vid höhoppning!
 

Entré, café och butik

Här löser ni entrébiljetter. Här köper ni glass, fika och korvgrillningspaket. I butiken finns saker för små och stora som vi gillar lite extra mycket. 
 

Leklada 

Ca 280 kvm inomhuslek i den gamla maskinhallen med kast av liten mjuk tupp i hösnhuset, sagohörna, fia med knuff, boll-och kulbana, klossar, plusplus,  klurigheter, dockteater, ärtpåsekastning, hoppa hage med mera. Här inne finns även plats att sitta och fika om inte vädret är det bästa.
Viktigt att plocka undan efter sig så att alla får samma plats och möjlighet till lek. 

 

Basketbollkastning 

Utmana kompisen i vem som får flest poäng på tio kast. En lågt sittande korg och en normalsittande korg på lekladeväggen.


Palstorps käpphästarena
Hoppa hinder och öva dressyr med de busiga och lekfulla käpphästarna.


Fridas skogsfrisbeegolf
Testa en rolig frisbeegolfbana i skogen med 8-hål. Start innan Lilla äventyrsbanan. Ta med din egen frisbee, låna eller köp en frisbee i entrén. 

Djurhagarna 

Under sommarmånaderna möter du här våra härliga och mysiga djur. Vi brukar ha får och lamm, grisar, kaniner och höns men det kan variera. 


Lilla äventyrsbanan 

Med balansstock, klätternät, tunnel, hängrep, svävande bro, hängrulle och balansbrädor.


Lillhagen 

Ligger mellan träd och stenar är till för de små barnen. Här finns det karusell, linbana, balansstockar,  sandlåda, vippsnurror, däckförflyttning och gå på lina.


Farfars Glasskiosklek
Stå i glasskiosken och sälj glass till mamma och pappa. Kanske får du betalt i form av kottar eller stenar.

Skogshinderbanan
Hinderbanan går från Lillhagen mot Lekladan. Hinder som däckklättring, balansstockar och virrvarvstockar finns med i banan. 

Inte nudda mark bana 
Ta trappen i Lillhagen in i skogen finns en Inte nudda mark-bana gjord mestadels av gamla jordbruksföremål som passar både stora och små.

Nyhet 2020! Orienteringsaktivitet 
Mer information kommer senare.

Ring Palstorp
På den gamla åkern finns ojämna trampbilsbanor av gamla transportband från SSAB i Oxelösund att trampa och sparka runt med cyklar av olika slag på. Låtsas att tanka cykeln på Elovs bensin eller laga den på Kalles mek.

Fotbollspark Palstorp
Kul med fotboll för hela familjen.
Fotbollsgolf i terräng, en klurig 9-hålsbana fotbollsgolf på fältet runt grankojan. Start på den gamla åkern ovanför bilbanan. Ta med en egen fotboll eller låna en vid starten.
Virres skogsfotbollsmål, tävla om vem som lyckas få in fotbollen genom de olika hålenn.
Hanssons familjefotboll - en liten fotbollsplan där man kan spela en match i familjen för att få upp pulsen eller värmen.
Axels fotbollskrocket - en krocketbana men för att sparka fotboll genom. 
Linas dribbelutmaning - två personer åt gången kan tävla på de parallella dribbelbanorna. 

Grankojan
Härlig lekplats bland granarna för de mindre barnen där man kan tillreda kottsoppa eller något annat gott.

Sandlåda och gungor

Klätterdäck

Linbanor 
Svischa ned i linbanorna.

Klätterträd 
Ett hederligt gammalt klätterträd kan man ha mycket kul i.

Nyhet 2020! Yogastig
Mer information kommer senare.

Robinsonbanan 
En inte nudda mark bana för lite äldre barn och vuxna. Oftast klara smidiga barn sig bättre än vuxna. Varför inte tävla föräldrar mot barn. Banan består av: gå på stockar, spindelnät, klättra på stege, fotgungor, flygande planka, armklättring och linbanorna.

Stora äventyrsbanan
Banan innehåller 17 olika moment och alltihopa sker ca 40-120 cm ovan mark. Här gäller det att ha tungan rätt i mun. Banan består bland annat av svajande bro, stockgång, balansbräda, tunnan, balansstege, fotgång på svajande plankor, däckbro, spindelnät, gå på lina med mera.

Grilla och fika
Det finns fyra i ordningställda grillplatser. Ta med egen grillkol eller köp i entrén. OBS! Ej tillåtet med ENGÅNGSGRILLAR på grund av brandrisken!!
Passa gärna på att göra upp eld och grilla korv eller något annat gott. Det finns åtskilliga platser att sitta och äta matsäcken vid eller ta med en filt och slå er ner i gröngräset och njut.

Tildas Naturstig
Ta en ca 1 km promenad längs vår naturstig och lär dig mer om några av våra svenska djur, fåglar och träd. Naturstigen start högst upp i hagen vid tornet på stora Äventyrsbanan och avslutas nere vid lekladan.

Max fågelutställning
Konst- och informationsutställning om Fåglar i vår närhet! Fågeln Max berättar och ger ideér. 

Skogsbyn
Om ni vill fortsätta äventyret så kan ni bo över i lekfullt byggda stugor i vår skogsby. Ni lagar er mat i ett fantastiskt utekök med vedspis, grill och vedeldad bakugn. Sitt runt lägerelden, berätta historier och grilla marshmallows. Ni har även tillgång till alla uteattraktioner under hela er vistelse. Nyhet 2019! Vedeldad bastu med Palstorps basturitual kan bokas till er vistelse i skogsbyn. Läs mer...