003Bskor

Om PALSTORP lek-, äventyrsgård och skogsby

Palstorp är en lek-, äventyrsgård och skogsby  för barn och familjer i naturnära miljö med fokus på lek, äventyr rörelse, kunskap, natur, hälsa och miljö. Palstorp ligger strax söder om Nyköping i natursköna Kiladalen. Palstorps Hage öppnades 2001. 

Vår vision och mission för Palstorp är att vara en del av det naturliga valet när den aktiva familjen med upp till 2,5 timmes resväg vill göra något roligt tillsammans en dag.

Vi vill med kreativitet och engagemang göra fler medvetna om hur roligt och lärande det är att vara ute i naturen tillsammans. Här skapas gemensamma minnen som stärker både individer och relationer. Vi tror att vi på detta sätt gör våra gäster än mer medvetna om vår värdefulla värld med natur och kultur och dess värden.

I maj 2015 invigde vi en ny del – en skogsby med unikt byggda stugor på skogssluttningen i anknytning till lek-, och äventyrsgården. Här är naturen och gemenskap än mer i fokus. 

Vi som äger och driver företaget är:

Marie Hansson

Född i mars 1979 och uppvuxen på landsbygden i norra Västmanland. Min studietid befann jag mig i Jämtland med dess fantastiska natur.  Nu bor jag med Lars och våra barn Axel och Matilda på fantastiska Palstorps gård. Jag arbetar heltid med att driva och utveckla bolaget.

Det bästa med att jobba på Palstorp: Det är stimulerande arbete med stora variationer under året. Sommarmånader fyllda med härligt lekfulla gäster både små och stora. Mycket arbete utomhus året runt– vilket är en ynnest för mig som älskar att vara ute. Vintermånader fulla av praktiska förberedelser inför kommande säsong, planering och pappersarbete.

Tidigare arbeten och studier: Studerade Naturmiljö och turism på Mittuniversitet och Utomhuspedagogik på Linköpings universitet. Under helger och lov arbetade jag inom restaurang och hotell. Som färdigexaminerad 2002 började jag arbeta  som turismansvarig i grannkommunen Oxelösund och arbetade där tills vi köpte Palstorp 2011.

Intressen: Familj och vänner gärna i kombination med friluftsliv. Hunden Boss. Springsteen och längdskidor. Vandring och resor. Djur och natur.

Favoritårstid: Hösten med alla färgskiftningar i naturen och den klara höga luften. Bara tanken av det gör mig lycklig i själen.

Äter helst: Mat utomhus efter något fysiskt ansträngande. Då kan den mest enkla maträtt smaka underbart.

Favoritplats: Liggande på en filt under Palstorps fantastiska och gamla lönn en vacker sommardag blickandes upp i skyn. Eller med kikaren i hand vid en krök på Härjeån i Härjedalen en kall vinterdag med finfina strömstarar och om man är väldig lyckosam en utter eller två som letar efter dagens middag.

Önskeresemål: Australien med the outback, stora barriärrevet, koalor, känguruer, aboriginernas kultur och mer. 

Lars Hansson

Född i november 1972 och uppvuxen i Oxelösund med dess fantastiska skärgård och fågelliv. Sedan 2011 bor vi på Palstorps gård i Kiladalen. Till vardags arbetar jag på Schneider Electrics. Som bisyssla äger och driver jag även Bunkertours som är ett militärhistoriskt förlag och guideverksamhet.
 
Det bästa med att jobbapå Palstorp: Det är skoj att uppleva förändringen av Palstorpn och hur mycket glädje platsen sprider bland besökarna.

Tidigare arbeten och studier: Utbildad högskoleingenjör i Stockholm. Gjorde värnplikten på HMS Carlskrona. Har även arbetat på Studsvik Instrument och Cewe Instrument,

Intressen: Familjen, gården och vänner. Resor, Bruce Springsteen, djur och natur. Militärhistoria och allt underjordiskt.

Favoritårstid: September och vinter med snö.

Äter helst: En god köttbit, gärna lagad utomhus.

Favoritplats: Femöre och vår stuga i Härjedalen.

Önskeresemål: Antarktiska skärgården med sjöleoparder, vandringsalbatrosser, pingviner och trevligt resesällskap.